Нове Вести

28. Зимски фудбалски турнир „Чукарица 2020.“

Чукарички Зимски фудбалски турнир “Чукарица 2020.”, одржаће се по 28. пут, од првог фебруара до првог марта, на теренима Фудбалског савеза  Београда и у организацији Градске општине Чукарица и Спортске организације Чукарице. Поводом почетка овогодишњег турнира , у сали општине Чукарица, одржана је Конференција за новинаре и извлачење парова који ће се састати у квалификационим утакмицама наредних дана.

Промотер овогодишњег турнира је легенда српског и европског фудбала Драган Џајић.

Присутне је  поздравио  председник општине Чукарица и председник Организационог одбора турнира Срђан Коларић. „Ове године,чукарички Зимски турнир, пуни 28 година и на наше велико задовољство и задовољство клубова  и љубитеља фудбала,  траје са несмањеном енергијом и ентузијазмом, како  учесника, тако и организатора. Настао са идејом да окупи тимове , прво Чукарице, а потом и Београда, да се на прави начин , кроз такмичарску борбу, припреме за пролећну сезону, турнир сваке године окупља  квалитетне тимове, а  велика подршка су и промотери турнира, наши познати фудбалери и стручњаци“; рекао је председник Коларић посебно изразивши захвалност легенди нашег фудбала Драгану Џајићу који је ове године промотер Зимског турнира , као и свим учесницима и досадашњим промотерима.

Драган Џајић је истакао да му је задовољство да подржи турнир који толико дуго траје, и да се нада да ће успети да погледа што више утакмица и ужива у квалитетном фудбалу. Он је додао да је посебно везан за Чукарицу, јер је по доласку у Београд прво живео на Чукарици и похађао Тринаесту београдску гимназију.

Присутнима се обратио директор овогодишњег такмичења Славиша Шотра, који је рекао да на турниру учествује 16 екипа, од којих је девет са Чукарице и седам из Београда, те да је посебно важно да се задржи фер плеј  и квалитет фудбала. Конференцији су присуствовали и легендарни фудбалери  и промотери ранијих турнира Јовица Шиканић и Станислав Караси, помоћници председника Мирко Стаматовић и Петар Мандић,  директор Спортске организације Радомир Живојиновић, комесар турнира Небојша Тасић, секретар одбора Дарко Стојановић и чланови организационог одбора турнира.

Традиционално такмичење настало је пре готово три деценије са идејом да се такмичењем помогне клубовима да се адекватно припреме за предстојећу пролећну сезону. Прва утакмица овогодишњег турнира биће одржана у суботу 1. фебруара, од 09.00 часова, на Ади Циганлији, а сусрешће се екипе Борца и Велике Моштанице, а потом следи сусрет фудбалера Сремчице и Милутинца.